woensdag 16 december 2009

Afghaans kookboek uit EindhovenEINDHOVEN - Het Afghaanse kookboek van de Eindhovense Design-student Massoud Hassani wordt zaterdag 19 december officieel gepresenteerd in Selexyz-boekhandel Van Piere in Eindhoven.

Tussen 14.00 en 16.00 uur zullen daarbij diverse Afghaanse hapjes worden geserveerd.

'Moeders gerechten, Afghaanse traditionele recepten' is door Hassani samengesteld op basis van de gerechten van zijn moeder Parwin Zamani. Hassani had het boek eerder dit jaar in een kleine oplage uitgebracht, maar wegens grote belangstelling is het nu op de markt gebracht. De Eindhovenaar werkt aan een groot Afghaans kookboek dat medio 2010 moet verschijnen.

'Moeders gerechten' laat de culinaire en ambachtelijke kant van Afghanistan, het moederland van Hassani, zien. " In dit boek proberen we Afghanistan van een andere kant te laten zien. Elk recept vertelt iets over onze cultuur, het belang van maaltijden in de opvoeding en welk gerecht je wanneer eet.", vertelde Hassani eerder dit jaar in het ED. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar stichting Ariana. Die helpt vanuit Nederland Afghaanse meisjes bij het studeren in Kabul, Afghanistan.

Meer info: www.moedersgerechten.blogspot.com .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten